Henri Hetterscheidt, eigenaar Geldersedoodles, houdt een Australian Labradoodle vast
Alles over

Geldersedoodles

Kleinschalige familie fokker van hoogwaardige Australian Labradoodles.

De gezichten achter Geldersedoodles

Mijn naam is Jacqueline de Vries en ik woon samen met mijn man Henri en onze twee dochters in het gezellige dorpje Didam. Deze Parel van de Liemers ligt in het Oosten van ons land tussen Arnhem en Doetinchem. Al vanaf onze kinderjaren zijn we beide groot dierenliefhebber en hebben deze passie en liefde spontaan en voor ons als vanzelfsprekend op onze kinderen overgebracht. Vooral honden en paarden springen hier met kop en schouders bovenuit. Onze dochters zijn met de aanwezigheid van altijd dieren om hun heen, vanaf hun geboorte hiermee opgegroeid. Dieren spelen dan ook een zeer prominente rol in ons gezin. Een leven zonder honden is voor ons ondenkbaar. Vooral de Labrador Retriever is altijd onze grote favoriet geweest!

Met de Labrador hebben we in het verleden een aantal nestjes gefokt. Dit altijd volgens de strenge regels en eisen van de Nederlandse Labrador Vereniging. Hierdoor kwamen we o.a. in contact met het KNGF - Geleidehonden en Stichting Hulp & Therapiehond. Via deze organisaties hoorden we voor het eerst over het bestaan van de Australian Labradoodle.
We raakten volop geïnteresseerd en begonnen ons te verdiepen in dit zeer bijzondere ras. Nooit gedacht dat we nog eens van ons Labrador geloof af zouden stappen...... hahaha, maar toch gebeurde het! Na veel lees & studiewerk en het afleggen van diverse bezoekjes aan erkende Australian Labradoodle fokkers werd uiteindelijk na een wachttijd van ruim 3 jaar onze droom verwezenlijkt.

Begin 2011 hebben we met de komst van Australian Labradoodle Faydee, dit zeer bijzondere ras volledig in ons hart gesloten. Wat een tophond met een fantastisch fijn en lief karakter! Een vrolijke clown die naast bijzonder zachtaardig, ook intelligent, atletisch, snel en vlot van begrip is met daarbij een enorme aangeboren will to please eigenschap! Niet snel daarna werden we ook de trotse eigenaar van een 2e Australian Labradoodle, genaamd Zyfa. Zij is een beauty van mini formaat met een knuffel- en aaibaarheidsfactor 10! Binnen ons gezin is er geen allergie aanwezig, echter door onze zeer lange en positieve ervaring met het Labrador-ras, kunnen we wel een goede vergelijking maken tussen beide rassen. In onze optiek kunnen we hierbij alleen maar vaststellen dat de Australian Labradoodle voor ons op alle fronten overtreffend is! Onze visie is dan ook om deze zeer bijzondere ervaring met dit heerlijke ras te delen door gezonde, lieve en mooie Australian Labradoodles te fokken. Hiermee hopen we ook andere families te kunnen verblijden.

Inmiddels zijn we velen jaren verder, fokken we alle 3 de maten en zijn er diverse prachtige nestjes Australian Labradoodles in huiselijke kring bij ons geboren.

Henri Hetterscheidt en zijn dochter houden Australian Labradoodle puppies vast

Onze visie

Onze honden maken deel uit van het gezin en wonen dus in huis. Ook toekomstige honden en de pups die bij ons geboren worden, zullen allen in gezinsverband opgroeien. Wij zijn van mening dat elke hond recht heeft op een volwaardig, gelukkig leven en vinden de inzet en de beschikbaarheid van de baasjes dan ook heel belangrijk! Dit zijn voor ons basis elementen waar wij bij de toekenning van onze pups rekening zullen houden.

Zelf zullen wij onze pups met de nodige medische zorgen omringen en het belangrijke proces van de socialisatie opstarten. Alle pups worden door onze dierenarts regelmatig gecontroleerd, worden ontwormd en krijgen een microchip en Europees paspoort alvorens ze het nest verlaten. Wij zullen hen met zoveel mogelijk socialisatieprocessen, die geschikt zijn voor hun leeftijd, optimaal kennis laten maken. Het is onze doelstelling om hond en baasje een gelukkig leven samen tegemoet te laten gaan.

Wij verbinden ons ertoe om de fokregels na te leven die het welzijn van de honden alsook de gecontroleerde voortzetting van de Australische Labradoodle garanderen. Uiteraard willen wij een aanspreekpunt blijven voor de baasjes van onze pups en hen waar we maar kunnen met goede raad bijstaan.

Trimsalon

Ook voor een trimbeurt kan jouw Australian Labradoodle bij ons terecht. Onze dochter Serra heeft een trimsalon bij ons aan huis.

Webshop

Bij Geldersedoodles weten we dat de komst van een nieuwe pup om meer vraagt dan alleen liefde en aandacht. Daarom bieden we in onze webshop een uitgebreid assortiment aan van comfortabele manden, vachtverzorgingsproducten tot trimtafels en speelgoed. Ontdek onze zorgvuldig geselecteerde producten, voor zowel puppy's als volwassen honden.

Puppycursus

Op onze locatie bieden wij een puppycursus voor Australian Labradoodles aan, in samenwerking met zeer ervaren hondentrainer Karin Gerrits.

Bruine Australian Labradoodle puppy in een veld.
Vrouw en Australian Labradoodle maken samen een selfieVrouw knuffelt met een Australian Labradoodle puppyAustralian Labradoodle rust met zijn hoofd op de rug van een baby

Net zo enthousiast als wij?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie.
Neem contact op